Programy szczepień a zdrowie publiczne.
Dokonując zakupów w dużym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy przeróżne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezwykle kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na stronie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości znakomite dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, jakie mają zbawienny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa często wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa normalnego, pszennego lub żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.
1. Galeria
2. Galeria
4. Instrukcje